Predstavnik Akademije za politični menedžment (APM) Klemen Balanč se je prejšnji teden, med 15. in 18. januarjem, udeležil pripravljalnega srečanja za izvedbo mednarodne konference “We make democracy”. Srečanje je gostil glavni organizator konference – Krovna organizacija mladinskih organizacij v Švici (SAJV).

Konferenca “We make democracy” bo septembra 2019 gostila 50 mladinskih delavcev, voditeljev in aktivistov iz 8 držav, ki se ukvarjajo s socialnim vključevanjem mladih iz marginaliziranih družbenih skupin. 5 dnevna konferenca bo namenjena krepitvi kompetenc mladinskih delavcev, voditeljev in aktivistov s področja projektov aktivnega državljanstva in socialnega vključevanja.

APM kot referenčna institucija s področja poučevanja aktivnega državljanstva je eden izmed soorganizatorjev konference, kamor so se na podlagi vabila SAVJ vključili še “Mladinski center Perspektiva” iz Albanije, “Udruženje za brigu i opšta prava djece Naša djeca” iz Bosne in Hercegovine, ter “A Different Generation – ADG” iz Moldavije.

Veseli nas, da naše delo z mladimi na področju aktivnega državljanstva postaja prepoznano tudi na mednarodni ravni.